Naapuruussovittelun käsikirja

PDF-tiedostonaapuruussovittelun-käsikirja_uusi.pdf (475 kB)
Isännöitsijöille, asumisneuvojille ja muille asumisen ja naapuruuden konflikteja työssään kohtaaville suunnattu opas häiriöiden, ongelmien ja erimielisyyksien hoitoon.
PDF-tiedostoSuositukset kiinteistöyhtiöille häiriöilmoitusten käsittelyyn vastakkainasettelua välttävällä tavalla.pdf (307 kB)
Konfliktit syntyvät aina pienestä. Toimivat naapuruussuhteet ennaltaehkäisevät erimielisyyksien kärjistymistä vastakkainasetteluksi ja konflikteiksi. Dokumentti sisältää suositukset kiinteistöyhtiöille häiriöiden käsittelyyn vastakkainasettelua ehkäisevällä tavalla.
PDF-tiedostoSuositukset kiinteistöyhtiöille toimivien naapuruussuhteiden edistämiseen.pdf (221 kB)
Asuinyhteisön toimivuus riippuu siitä, onko naapureiden välillä toimivat suhteet. Kiinteistöyhtiö voi omalla toiminnallaan ennaltaehkäistä konfliktien kärjistymistä edistämällä toimivia naapuruussuhteita. Dokumentissa on käytännönläheiset ohjeet siihen, mitä kaikkea tulisi huomioida.

Naapuruussovittelun perusteet-koulutus

 

Naapuruussovittelun käsikirjan hyödyntämiseksi Naapuruussovittelun keskuksesta voi tilata Naapuruussovittelun perusteet-koulutuksen, jonka kesto on kaksi puolikasta päivää.

Koulutus räätälöidään tilaajan työnkuvan ja tarpeen mukaan. Koulutus rakentuu käytännönläheisen teoriapohjan, harjoittelun, keskustelujen ja kokemusten peilaamisen varaan.                 

Koulutuksen aiheet:

  1. Konfliktista käytännönläheisesti
    • Onko kyseessä ongelma, häiriö, riita vai konflikti?
    • Käsitelläänkö ilmiötä, asennetta, monikulttuurisuutta vai konfliktia?
    • Mitä tarkoittaa konfliktin ennaltaehkäisy?
  2. Naapuruussovittelun sekä rakentavan ja korjaavan keskustelun periaatteet
  3. Sovitteluprosessit ja työote: peilaaminen omaan konfliktinratkaisutapaan
  4. Avaimia hankaliin tilanteisiin, pohdintaa, käytännön harjoittelua

Kysy lisää:

jens.gellin@naapuruussovittelu.fi