Suosituksia asumisen toimijoille

Ladattavaa materiaalia

Verkkosivuja

Kuluttajaliitto
Kuluttajaliiton asumisneuvonta on koonnut sivuilleen asumiseen liittyvää tietoa. Kuluttajaliitosta saa myös oikeudellista neuvontaa. Sivuilla on myös kattava materiaalipankki asumiseen, oikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä moniin muihin asioihin liittyen. Vuokraopas löytyy suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi, somaliksi, arabiaksi ja selkokielisenä.

Moniheli
Moniheli on koonnut Kattohanke-sivuilleen monipuolista tietoa maahan muuttaneiden asumisesta. Sivuilta löytyy vinkkejä asunnon hakemiseen, vuokrasopimuksen tekemiseen ja asumisen ongelmatilanteisiin.

Suomen vuokranantajat
Suomen vuokranantajat antaa kattavasti tietoa asumiseen liittyvistä asioista erityisesti vuokranantajille ja asuntosijoittajille. Osa sivuistoista on tarkoitettu vain jäsenille, mutta julkaisuja, blogia ja muuta mielenkiintoista tietoa pääsee lukemaan myös järjestöön kuulumaton.

Vuokralaiset VKL
Vuokralaiset VKL sivustolta löytyy paljon materiaalia liittyen vuokralla asumiseen, vuokralaisen oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Sivusto on avoin suureksi osalksi, mutta osa tiedoista ja maksuton jäsenpuhelin vaatii jäsenyyttä.

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto toimii valtakunnallisesti ja tarjoaa jäsenilleen kattavasti asiantuntijapalveluita, tapahtumia ja koulutuksia.