Käsitteletkö naapureiden välisiä ilmoituksia asumisrauhan häiriöistä? Osaatko vastaanottaa erilaiset tilanteet rakentavasti vai kuluuko työaikasi toistuviin yhteydenottoihin saman asian parissa?
Tämä koulutus on suunnattu erityisesti sinulle, jonka työhön kuuluu käsitellä asukkaiden ilmoituksia asumiseen liittyvistä koetuista häiriöistä. Monet naapuruuteen liittyvät häiritsevät tilanteet voivat olla sana sanaa vastaan -tilanteita tai niin sanottuja normaaliin asumiseen liittyviä ongelmatilanteita, joissa perinteiset häiriönhoidonkeinot eivät tunnu luontevilta. Pahimmillaan tällaiset tilanteet kuitenkin kärjistyvät ja kuormittavat pitkäaikaisestikin häiriönhoidosta vastuussa olevia tahoja.
Naapuruussovittelun keskuksen Sovitteleva työote –webinaarikoulutus on jo useamman vuoden ajan kerännyt asumisentoimijoita keskustelemaan asumisen häiriöistä ja konflikteista. Koulutuksessa opit käsittelemään erilaisia naapureiden välisiä asumisrauhan häiriöitä johdonmukaisesti ja rakentavasti. Koulutuksessa oppimasi proaktiivisen prosessin myötä asukkaat kokevat asiansa etenevän, jolloin riski joutua itse mukaan konfliktin osapuoleksi pienenee ja kokonaistyöaikaa säästyy. Koulutus on käytännönläheinen ja perustuu kouluttajien vuosien kokemukseen naapuruuskonfliktien parissa työskentelystä.
“Koulutus saisi melkeinpä olla pakollinen monelle asiakaspalvelutyössä toimivalle”
Vuoden 2022 Sovitteleva työote -koulutuksen osallistuja
Koulutus koostuu kahdesta 3,5 tunnin päivästä (10.10. ja 24.10.2024 klo 12-15:30) ja se toteutetaan etäyhteyksin. Koulutuksen hinta on 250 eur/henkilö (alv 0%). Ilmoittautuminen pe 27.9.2024 mennessä sähköpostitse virpi.suomi@sovittelu.com.
Lisätietoja koulutukseen liittyen antaa sovittelija/kouluttaja Pasi Ojala: 045-1103483 / pasi.ojala@naapuruussovittelu.fi.
Koulutuksen runko:
1. päivä
Torstai 10.10.2024 klo 12-15.30
- Asumisen erilaiset häiriötilanteet
- Konfliktin kehä
- Miten vastaanotan tilanteet rakentavasti
2. päivä
Torstai 24.10.2024 klo 12-15.30
- Proaktiivinen tilanteiden hoito
- Sovintoratkaisun edistäminen ja motivointi
- Perinteinen häiriönhoito ja sovitteleva työote yhdessä