Työpaikkailmoitus: Sovittelija Turun seudulle

7.12.2017


Haemme joukkomme vahvistukseksi Turun seudulle SOVITTELIJAA

Naapuruussovittelun keskus on perustettu vuonna 2015. Keskuksen toiminta-ajatus on edistää toimivia väestösuhteita, ennaltaehkäistä jännitteiden muuttumista vastakkainasetteluksi ja vastakkainasettelun kärjistymistä konflikteiksi ja sovitella asumiseen ja naapuruuteen liittyviä konflikteja. Keskuksen tavoite on sovitella vuosittain noin 120 naapurustokonfliktia pääkaupunkiseudulla, Turun seudulla ja Tampereen seudulla. Toimeksiannot liittyvät kahden naapurin tai laajemmin yhteisöjen konflikteihin. Tämän lisäksi sovittelun oppeja levitetään ja juurrutetaan toiminta-alueella ja sen ulkopuolella muille toimijoille konsultoimalla, kouluttamalla, mentoroimalla ja ohjaamalla muita toimijoita.

Naapuruussovittelun keskus noudattaa toiminnassaan tarkasti puolueettomuuden ja sitoutumattomuuden periaatteita. Sen toimintaa rahoittaa pääasiallisesti STEA.

Tehtävästä:

Sovittelija vastaa alueellaan itsenäisesti naapuruussovittelusta ja sovittelun juurruttamisesta sekä paikallisesta verkosto- ja sidosryhmäyhteistyöstä ja toiminnan raportoinnista. Lisäksi työtehtäviin kuuluu kouluttamista sekä konflikteja ennaltaehkäisevää naapurustotyötä pakolaisten vastaanottoon liittyen. Tukenaan suunnittelijalla on Naapuruussovittelun keskuksen päällikön sekä Tampereen alueen ja pääkaupunkiseudun sovittelijoiden vankka asiantuntemus.

Tarjoamme tulevalle sovittelijalle:

  • kiinnostavan ja monipuolisen työkentän yhteiskunnallisesti ajankohtaisten asioiden parissa
  • innostavan mahdollisuuden tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä ja vapauden rytmittää työtä itsenäisesti. Työtä tehdään etätyösopimuksella ja pääsääntöisesti kentällä.

Edellytämme hakijalta:

  • Alempaa korkeakoulututkintoa, sovittelun erityisosaamista ja vähintään 5 vuoden soveltuvaa työkokemusta tai vastaavia tietoja ja taitoja.
  • Itseohjautuvuutta, dynaamisuutta, sosiaalista pelisilmää, kykyä verkostoitua ja luoda yhteyksiä, valmiutta työskennellä iltaisin ja viikonloppuisin liikkuvassa työssä. Sovittelija on vastuussa toiminnasta työalueellaan. Ajokortti ja oma auto on eduksi.
  • Sovittelun teorian ja käytännön sekä dialogisuuden tuntemusta ja kykyä soveltaa joustavasti ja luovasti sovittelun periaatteita. Työ edellyttää erityisesti sovittelutilanteissa itsenäistä, nopeaa ja vaativaa ongelmanratkaisukykyä, vaativien vuorovaikutustilanteiden hallintaa ja ennakointia.
  • Kykyä sekä markkinoida sovittelutyötä ratkaisuna asumis- ja yhteisöongelmiin että kouluttaa ja innostaa toimijoita omaksumaan sovittelutyön ote.
  • Innostusta ja kykyä kehittää Suomessa uutta ammattialaa ja käytäntöjä soveltumaan muuttuvaan ympäristöön.

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkausta. Työsuhde on toimivapaan sijaisuus 1.2.2018–31.1.2019 ja työ alkaa 1.2.2018 tai sopimuksen mukaan. Haastattelut pyritään järjestämään viikolla 2.

Toimita hakemuksesi palkkatoiveineen viimeistään 29.12.2017 osoitteeseen: rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla: ´Sovittelija Turun seudulle´

Lisätietoja tehtävästä antaa Naapuruussovittelun keskuksen päällikkö Miriam Attias, miriam.attias@naapuruussovittelu.fi, puh. 040 561 83 76 / ma 18.12. klo 9–11 ja to 28.12. klo 14–16.

Naapuruussovittelun keskus toimii osana Suomen Pakolaisapua.

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n virallinen edustaja pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Ugandassa, Liberiassa ja Myanmarissa.