Etusivu

Sovittelemme asumiseen ja naapuruuteen liittyviä konflikteja. Ennaltaehkäisemme vastakkainasettelun kärjistymistä konflikteiksi levittämällä sovitteluosaamista valtakunnallisesti.

Tarjoamme yksityisille ihmisille ja kaikille asumisen toimijoille:

  • naapuruussovittelua, jolla puututaan häiriöihin ja hankalaksi koettuihin tilanteisiin naapurustoissa ja asuinyhteisöissä, joita ovat esimerkiksi häiritsevä käyttäytyminen ja yhteisten tilojen käyttö, asukastoimikuntien yhteistyön ongelmat, erilaisissa yhteisöasumisratkaisuissa tapahtuva välien tiivistyminen ja konfliktoituminen, kiinteistöyhtiön ja asukkaiden välinen epäluottamus, etnisyyteen ja kulttuureihin liitetyt konfliktit.
  • naapurustotyötä, jolla edistetään vuoropuhelua, hyviä naapuruussuhteita ja asumisen turvallisuutta sekä ehkäistään jännitteiden ja vastakkainasettelun kärjistymistä, esimerkiksi kun paikkakunnalle tulee uusi vastaanottokeskus tai suuri määrä kiintiöpakolaisia ensimmäistä kertaa.
  • maksutonta konsultointia liittyen asumisen ja naapuruuden häiriöihin, konflikteihin sekä niiden ratkaisuun puhelimitse ja sähköpostilla.

Lisäksi kiinteistöyhtiöille ja asumisen verkostoille tarjoamme:

  • koulutusta asumisperustaisen vastakkainasettelun purkamisesta ja sovittelusta työotteena

Naapuruussovittelun keskus konsultoi ja kouluttaa valtakunnallisesti. Sovitteluja järjestetään pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Sovittelua muilla alueilla toteutetaan etäyhteyksin.

Taustayhteisönä toimii Suomen sovittelufoorumi ry.

Toimintaan liittyvä tietosuojaseloste löytyy täältä.

Kuvalähde: Kamen Atanassov, Unsplash